Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus

Zweedse stijl hertengehaktballetjes in romige saus

met dikke frieten, cranberrychutney en broccoli

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse hertengehaktballetjes met Provençaalse kruiden geven met hun rijke smaak een verrassende twist aan dit recept.

:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Sesamzaad
Selderij

35 minuten
35 minuten

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

()

200 gram

Broccoli

75 gram

Kookroom

()

10 ml

Sojasaus

()

40 gram

Cranberrychutney

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

()

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Dikke friet met schil

1 tl

Mosterd

1 tl

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme groentebouillon

25 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Energie (kJ)4183 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels14.8 g
Eiwitten35.4 g
Zout3.1 g

Pan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Schep de frieten halverwege om.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Koken
2
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de gomasio-tuinkruidenmix. Bewaar apart.

Weetje: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Saus maken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en bloem 1 minuut, of tot het licht begint te bruinen.
  • Voeg de room, bouillon, mosterd, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de koekenpan. 
  • Meng het geheel met een garde en laat de saus 4 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de koekenpan en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de frieten, broccoli en de balletjes in roomsaus over de borden.
  • Garneer de broccoli met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
  • Serveer de gomasio-mayonaise en de cranberrychutney erbij.