Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ bosje(s)
Bospeen
0.99 tl
Paprikapoeder
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
50-50 varkensworst
5 gram
Amandelschaafsel
2.5 gram
Verse krulpeterselie
25 gram
Aioli
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de 50-50 varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak nog 10 - 12 minuten. Keer regelmatig om.
Tip: Deze 50-50 varkensworst is een nieuw ingredient! Het varkensvlees gemaakt van Belgisch mals varkensvlees en oesterzwammen. Deze oesterzwammen worden circulair geteeld op koffiedik! En, wist je dat speciaal voor ons aan deze variant minder zout is toegevoegd?
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.