50-50 Blended varkensworst met patatas bravas
50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

met geroosterde bospeen en aioli

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Tags:
Family
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ bunch

Bunched carrots

0.99 teaspoon

Ground paprika

250 g

Potatoes

1 piece

50-50 pork sausage

5 g

Shaved almonds

2.5 g

Fresh curly parsley

25 g

Aioli

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories805 kcal
Energy (kJ)3367 kJ
Fat50 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate66 g
Sugar10 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de 50-50 varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak nog 10 - 12 minuten. Keer regelmatig om.

Tip: Deze 50-50 varkensworst is een nieuw ingredient! Het varkensvlees gemaakt van Belgisch mals varkensvlees en oesterzwammen. Deze oesterzwammen worden circulair geteeld op koffiedik! En, wist je dat speciaal voor ons aan deze variant minder zout is toegevoegd?

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.