Aardappelkoekjes met paprika-tomatensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelkoekjes met paprika-tomatensoep

Aardappelkoekjes met paprika-tomatensoep

met feta en basilicumcrème met citroen

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

0.39 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met citroen

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2770 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.8 g
Eiwitten24 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Rasp
Vergiet
Grote kom
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 150 ml kokend water per persoon.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomatenpuree en 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak nog 4 minuten. Voeg de groentebouillon, de helft van de tomaat, peper en zout toe en breng aan de kook. Kook op 8 minuten laag vuur.

Tip: Is de soep al eerder klaar dan de aardappelkoekjes? Houd deze dan warm met de deksel op de pan.

Aardappelen raspen
3

Schil ondertussen de aardappelen en rasp de aardappelen met een grove rasp. Voeg toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Kook je voor veel mensen en heb je een keukenmachine? Gebruik deze dan om de aardappelen mee te raspen.

Beslag maken
4

Klop het ei in een grote kom goed los met een vork of garde. Voeg de geraspte aardappelen, het witte gedeelte van de bosui en de geraspte belegen kaas toe. Voeg hier vervolgens per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden 1 el bloem aan toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en meng goed.

Koekjes bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, voor elk koekje 2 el beslag in de koekenpan. Druk de koekjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten. Ga zo door totdat het beslag op is en je ongeveer 5 koekjes per persoon hebt.

Tip: Passen niet alle koekjes tegelijkertijd in de pan? Leg de gebakken aardappelkoekjes dan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Verbrokkel de feta en meng met de overige tomaat in een kom, breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Garneer met het tomaat-fetamengsel en besprenkel met de basilicumcrème met citroen.