Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 piece
Romano pepper
1 piece
Tomato
½
Tomato paste
0.39 teaspoon
Smoked paprika
200 g
Potatoes
1 piece
Scallions
1 piece
Egg
25 g
Grated mature cheese
¼ sachet(s)
Italian seasoning
50 g
Feta
(Contains Milk)
15 milliliters
Basil crème with lemon
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
Bereid de bouillon. Snijd de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 150 ml kokend water per persoon.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomatenpuree en 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak nog 4 minuten. Voeg de groentebouillon, de helft van de tomaat, peper en zout toe en breng aan de kook. Kook op 8 minuten laag vuur.
Tip: Is de soep al eerder klaar dan de aardappelkoekjes? Houd deze dan warm met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en rasp de aardappelen met een grove rasp. Voeg toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Kook je voor veel mensen en heb je een keukenmachine? Gebruik deze dan om de aardappelen mee te raspen.
Klop het ei in een grote kom goed los met een vork of garde. Voeg de geraspte aardappelen, het witte gedeelte van de bosui en de geraspte belegen kaas toe. Voeg hier vervolgens per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden 1 el bloem aan toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en meng goed.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, voor elk koekje 2 el beslag in de koekenpan. Druk de koekjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten. Ga zo door totdat het beslag op is en je ongeveer 5 koekjes per persoon hebt.
Tip: Passen niet alle koekjes tegelijkertijd in de pan? Leg de gebakken aardappelkoekjes dan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Verbrokkel de feta en meng met de overige tomaat in een kom, breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Garneer met het tomaat-fetamengsel en besprenkel met de basilicumcrème met citroen.