Gebakken aardappeltjes met spiegelei en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken aardappeltjes met spiegelei en champignons

Gebakken aardappeltjes met spiegelei en champignons

met sperziebonen, kaas en verse kruiden

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten49.3 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels16 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes onder water in een pan met deksel.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten.
  • Kook de laatste 6 minuten de sperziebonen mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
Kaas laten smelten
3
  • Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en Siciliaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg de groenten toe aan de pan met de aardappelblokjes, meng goed en zet het vuur lager. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de kaas smelten (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Dek eventueel de pan af om de kaas sneller te laten smelten.

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappeltjes over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en bieslook.