Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met kastanjechampignons, sperziebonen en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

¾ tl

Paprikapoeder

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Ei

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2901 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers3 g
Vezels10.1 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel
Deksel

Instructies

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

Kaas laten smelten
4

Voeg de rode ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten.

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas extra goed smelt.

Ei bakken
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.