In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
50 g
Pre-cut green beans
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
125 g
Chestnut mushrooms
¾ teaspoon
Ground paprika
¼ sachet(s)
Dried oregano
50 g
Grated mature cheese
1 piece
Egg
2.5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
1.25 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
Voeg de rode ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten.
Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas extra goed smelt.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.