Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met kastanjechampignons, sperziebonen en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

50 g

Pre-cut green beans

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

125 g

Chestnut mushrooms

¾ teaspoon

Ground paprika

¼ sachet(s)

Dried oregano

50 g

Grated mature cheese

1 piece

Egg

2.5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories693 kcal
Energy (kJ)2901 kJ
Fat37 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate56 g
Sugar3 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Fryingpan with lid
Lid

Cooking Steps

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

Kaas laten smelten
4

Voeg de rode ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten.

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas extra goed smelt.

Ei bakken
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.