Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen

Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen

met kaas en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2714 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels11.4 g
Eiwitten26.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Koken
1
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel.
  • Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. 
Groenten bakken
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en groentemix 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Aardappelen en bonen bakken
3
  •  Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen en Siciliaanse kruiden toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg de groentemix toe aan de aardappelblokjes en sperziebonen en roer goed door. Verlaag het vuur en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas smelten (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Dek eventueel de pan af om de kaas sneller te laten smelten.

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de aardappelroerbak over de borden en leg het ei erop.
  • Garneer met de peterselie en bieslook.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.