Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen
Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen

Aardappelroerbak met spiegelei en sperziebonen

met kaas en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

50 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

200 g

Diced potato

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2714 kJ
Calories649 kcal
Fat37.2 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate45.9 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein26.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Koken
1
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel.
  • Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. 
Groenten bakken
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en groentemix 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Aardappelen en bonen bakken
3
  •  Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen en Siciliaanse kruiden toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg de groentemix toe aan de aardappelblokjes en sperziebonen en roer goed door. Verlaag het vuur en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas smelten (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Dek eventueel de pan af om de kaas sneller te laten smelten.

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de aardappelroerbak over de borden en leg het ei erop.
  • Garneer met de peterselie en bieslook.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.