Steak met aardappelsalade met dilledressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

⅓ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2464 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten31.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de aardappel of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 7 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Dressing maken
2
  • Snijd de radijs in dunne plakken.
  • Snijd de helft van het radijsblad fijn en gooi het overige radijsblad weg.
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de mosterd, de mayonaise, de honing, de witte balsamicoazijn en de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Steak bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak met de ui in de koekenpan 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de koekenpan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Voeg de aardappelen, de sperziebonen, de radijs en het radijsblad toe aan de saladekom. Roer goed door met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de steak en ui met de aardappelsalade ernaast.
  • Garneer met de overige dille om het af te maken.