Amerikaanse cheeseburger-sliders
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Amerikaanse cheeseburger-sliders

Met kaas-spek frieten uit de oven

Allergenen :
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Little gem

25 gram

Gesneden augurken

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3699 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels7.8 g
Eiwitten42 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de helft van de tomaat in plakjes en de andere helft in parten. Snijd de ui in halve ringen. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 1 - 2 minuten en voeg dan de rode ui toe en bak nog 6 - 8 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 tot 3 minuten aan elke kant. Houd de helft van de cheddar kaas apart en besprenkel de rest op de helft van de burgers. Bak nog 1 minuut met de deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.

4

Scheur de bladen van de botersla grof. Houd een paar blaadjes apart voor op de burgers. Meng in een saladekom per persoon 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mayonaise, peper en zout. Voeg de botersla en tomatenparten toe en meng door.

5

Snijd de hamburgerbollen open en leg op alle bollen een blaadje sla. Beleg de helft van de bolletjes met de tomatenplakjes. Leg hierop de burger met cheddar kaas en wat gesneden augurken en smeer in het bovenkantje wat mayonaise. Beleg de andere helft van de bolletjes met de resterende burgers, gekarameliseerde ui met spekjes en smeer in het bovenkantje de barbecuesaus.

6

Strooi de achtergehouden cheddar kaas over de frieten. Bak nog 1 - 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Leg op elk bord een cheeseburger en een barbecueburger. Verdeel de kaasfrieten ernaast en serveer met de salade.