Antipasto pasta met serranoham en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Antipasto pasta met serranoham en burrata

Antipasto pasta met serranoham en burrata

met geroosterde paprika-tomatensaus en pistachenoten

Vandaag bereid je een verse ravioli met romige burrata en knapperige pistachenoten. Deze restaurantwaardige maaltijd zet je binnen 20 minuten op tafel!

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

140 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

20 gram

Rucola

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

⅓ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten60.1 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7.1 g
Eiwitten38.1 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Vergiet
Wok
Pan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Hak de pistachenoten grof.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg daarna de cherrytomaten uit blik en de geroosterde paprikasaus toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Pasta koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip).
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar.
  • Giet daarna af en meng met de geroosterde paprika-tomatensaus.
  • Snijd de burrata voorzichtig doormidden.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden en verdeel de pasta erover.
  • Scheur de serranoham uit elkaar en verdeel over de pasta.
  • Leg 1/2 burratabol per persoon in het midden van de pasta.
  • Garneer met de pistachenoten en werk af met extra vierge olijfolie naar smaak en eventueel wat versgemalen zwarte peper.