Ardeense gehakte steak met bloemkool en kaassaus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ardeense gehakte steak met bloemkool en kaassaus uit de oven

Ardeense gehakte steak met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

0.16 zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ardeense gehakte steak

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1290 kJ
Energie (kcal)308 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten18.4 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels6.2 g
Eiwitten8.1 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel en blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de bloemkool, afgedekt, in 6 – 8 minuten halfgaar. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle aardappelen, maar serveer 2/3 daarvan. De overige aardappeln kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op gemiddeld vuur en bak de ui in 5 – 7 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder en het mosterdzaad toe en bak 1 – 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de panko en 1/3 van de kaas.

Bloemkool bakken
3

Breng het water van de bloemkool opnieuw aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de kookroom, de overige kaas, een snuf peper en ruim zout toe aan de hapjespan met de ui en kook 2 – 3 minuten zachtjes. Voeg de gekookte bloemkool toe, roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten mee. Giet alles in een ovenschaal en bedek met het panko-mengsel. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Ardeense steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middellaag vuur en bak de Ardeense steak in 12 - 15 minuten gaar. Draai de Ardeense steak regelmatig om.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de bloemkool ernaast en leg de Ardeense steak erbij.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?