Argentijnse grill met steak en B&L worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Argentijnse grill met steak en B&L worst

met chimichurri en tomates rellenos

Tomates rellenos is a typical Argentinan summer side dish at barbecues, picnics, and parties. They are also a staple of every holiday meal in Argentina, especially since the most important holidays in Argentina are celebrated during the summer. Usually the tomatoes are stuffed with either rice, tuna or hardboiled eggs in combination with mayonnaise, salt and pepper.

Allergenen :
Rogge
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vleestomaat

¼ stuk(s)

Groene peper

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

3 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6258 kJ
Energie (kcal)1496 kcal
Vetten102.4 g
waarvan verzadigd36.9 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels11.2 g
Eiwitten54.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water.
  • Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zachter kan worden.
  • Hak de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Voeg de groene peper, koriander, oregano, 1/3 van de bladpeterselie en per persoon; 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 1 el water en de helft van de knoflook toe aan een hoge kom. 
  • Mix met een staafmixer tot een gladde massa (zie Tip).

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin.

3
  • Pel de eieren en voeg ze toe aan een kom. Prak ze met een vork tot kleine stukjes.
  • Meng met de mayonaise, 1/3 van de peterselie en peper en zout.
  • Snijd de bovenkant van de tomaat eraf en bewaar. Verwijder de pitjes van de tomaat met een lepel zodat de tomaat een mooi kommetje wordt voor het eiermengsel.
  • Vul de tomaten met het eiermengsel, top af met het 'dekseltje' en zet in de koelkast.
4
  • Snijd de rode puntpaprika en de ui in reepjes en meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/4 el olijfolie, 1/4 tl balsamicoazijn, peper en zout.
  • Bak de paprika 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.Bak de laatste 6 minuten de broodjes mee.
5
  • Meng in een saladekom; 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Scheur per persoon 1 blaadje van de little gem en bewaar apart. Snijd de rest van de little gem in grove stukken. Meng de sla door de dressing. Garneer de sla met de paprika en ui.
  • Meng 2 el roomboter per persoon in een kleine kom met de knoflook en de overige peterselie. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan op middenlaag vuur en rooster, zonder olie, het amandelschaafsel totdat dit licht begint te kleuren. Haal uit de pan en strooi over de salade.
6
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de steak 1 - 3 minuten aan elke kant en de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Dek de pan af en bak de worst nog 8 - 10 minuten op middellaag vuur.
  • Snijd de steak in reepjes en serveer in het midden samen met de worst. Serveer de broodjes met de knoflookboter ernaast. Verdeel het achtergehouden blad little gem over de borden en serveer de gevulde tomaat hierop.
  • Garneer de steak met de chimichurri.