Argentijnse grill met steak en B&L worst

Argentijnse grill met steak en B&L worst

met chimichurri en tomates rellenos

Tomates rellenos is a typical Argentinan summer side dish at barbecues, picnics, and parties. They are also a staple of every holiday meal in Argentina, especially since the most important holidays in Argentina are celebrated during the summer. Usually the tomatoes are stuffed with either rice, tuna or hardboiled eggs in combination with mayonnaise, salt and pepper.

Allergens:
Rye
Wheat
Celery
Milk
Egg
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

(Contains Milk)

1 piece

Beef tomato

¼ piece

Green chili pepper

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

1 piece

Garlic

1 piece

Egg

(Contains Egg)

½ piece

Romano pepper

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Little gem

½ piece

Onion

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

3 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

Nutrition Values

Energy (kJ)6258 kJ
Calories1496 kcal
Fat102.4 g
Saturated Fat36.9 g
Carbohydrate85.4 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein54.8 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
High-Sided Bowl
Stick Blender
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water.
  • Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zachter kan worden.
  • Hak de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Voeg de groene peper, koriander, oregano, 1/3 van de bladpeterselie en per persoon; 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 1 el water en de helft van de knoflook toe aan een hoge kom. 
  • Mix met een staafmixer tot een gladde massa (zie Tip).

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin.

3
  • Pel de eieren en voeg ze toe aan een kom. Prak ze met een vork tot kleine stukjes.
  • Meng met de mayonaise, 1/3 van de peterselie en peper en zout.
  • Snijd de bovenkant van de tomaat eraf en bewaar. Verwijder de pitjes van de tomaat met een lepel zodat de tomaat een mooi kommetje wordt voor het eiermengsel.
  • Vul de tomaten met het eiermengsel, top af met het 'dekseltje' en zet in de koelkast.
4
  • Snijd de rode puntpaprika en de ui in reepjes en meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/4 el olijfolie, 1/4 tl balsamicoazijn, peper en zout.
  • Bak de paprika 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.Bak de laatste 6 minuten de broodjes mee.
5
  • Meng in een saladekom; 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Scheur per persoon 1 blaadje van de little gem en bewaar apart. Snijd de rest van de little gem in grove stukken. Meng de sla door de dressing. Garneer de sla met de paprika en ui.
  • Meng 2 el roomboter per persoon in een kleine kom met de knoflook en de overige peterselie. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan op middenlaag vuur en rooster, zonder olie, het amandelschaafsel totdat dit licht begint te kleuren. Haal uit de pan en strooi over de salade.
6
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de steak 1 - 3 minuten aan elke kant en de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Dek de pan af en bak de worst nog 8 - 10 minuten op middellaag vuur.
  • Snijd de steak in reepjes en serveer in het midden samen met de worst. Serveer de broodjes met de knoflookboter ernaast. Verdeel het achtergehouden blad little gem over de borden en serveer de gevulde tomaat hierop.
  • Garneer de steak met de chimichurri.