Asparagus starter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asparagus starter

with toasted hazelnuts and fresh parsley | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Witte asperges

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1443 kJ
Energie (kcal)345 kcal
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten15.5 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels4.6 g
Eiwitten17.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Kleine kom

Instructies

1
  • Peel the white asparagus and trim off the tough ends.
  • In a large pot, bring water to a boil and cook the asparagus for 5 - 6 minutes until slightly tender. Drain and set aside.
2
  • Heat a clean frying pan over medium heat. 
  • Toast the hazelnuts until golden brown, about 2 - 3 minutes. 
  • Let them cool slightly, then roughly chop them. 
3
  • In a small bowl, add the extra virgin olive oil, balsamic vinegar and honey. 
  • Season with salt and pepper and mix well. 
  • Finely chop the parsley. 
4
  • Serve the asparagus on plates. 
  • Halve the burrata and add on top.
  • Garnish with the Serrano ham and drizzle the dressing over the dish.
  • Top with the hazelnuts and fresh parsley.