Asperges met ham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asperges met ham

met krieltjes, een gekookt eitje en hollandaisesaus

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1000 gram

Witte asperges

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

16 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

4 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7561 kJ
Energie (kcal)1807 kcal
Vetten122 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels19.3 g
Eiwitten51.6 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Kook 500 ml water per persoon in een aspergepan, of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! De bovenkant van de asperges hoeft niet geschild te worden.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.