Asperges met schelvis en gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met schelvis en gebakken aardappelen

Asperges met schelvis en gebakken aardappelen

Met zelfgemaakte kruidenboter

In dit recept maak je zelf kruidenboter. Je maakt er het gerecht niet alleen lekker smeuïg en romig mee maar je brengt het door de verse kruiden natuurlijk ook op smaak. De groene asperges die je hierbij klaarmaakt groeien, in tegenstelling tot hun witte broertjes, niet onder de grond maar gewoon erboven.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

175 gram

Groene asperges

1 tl

Gedroogde tijm

stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2498 kJ
Vetten8 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in parten. Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout naar smaak.

Snijd de asperges in de lengte doormidden.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de tomaat in kwarten. Snijd 1½ cm van de onderkant van de groene asperges en snijd ze in de lengte doormidden. Meng de tomaat en groene asperges met 1/3 deel van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de tijm op een bakplaat met bakpapier. Bak de groenten 20 minuten in de oven.

Leg de schelvis de laatste 15 minuten bij de groenten.
3

Besprenkel de schelvis met het vel naar beneden met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de schelvis de laatste 15 minuten op de bakplaat bij de groenten in de oven.

Maak de kruidenboter.
4

Roer ondertussen de roomboter los met een vork in een kom. Meng de overige knoflook samen met de overige tijm door de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Meng de helft van de knoflook-tijmboter op het laatst door de gebakken aardappelen in de wok of hapjespan. Serveer de aardappelen met de groene asperges, tomaat en de schelvis. Garneer de schelvis met de overige knoflook-tijmboter.