Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt eitje

Verrijk dit recept met MAGGI Hollandaise. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrije-uitloopeieren, makkelijk op te warmen en vol van smaak. Lekker over de asperges!

Allergenen :
Eieren
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

85 ml

MAGGI Hollandaise

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten59.7 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels12.3 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Asperges koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan of aspergepan.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. 
  • Kook de asperges en het ei 7 minuten in de pan. Haal het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water.
  • Kook de asperges nog 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Garnering voorbereiden
3
  • Verwarm de hollandaisesaus 2 - 3 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de asperges over de borden. Leg de warmgerookte zalm op de asperges. 
  • Serveer de krieltjes en het ei ernaast.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.