Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en tomatencouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en tomatencouscous

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en tomatencouscous

met tahinsaus en witte kaas

Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

¼

Tomatenpuree

125 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.1 g
Eiwitten22.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Voeg de auberginestukken toe aan de kom en meng door de Midden-Oosterse kruiden-olie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.

Couscous voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui. Bereid 175 ml bouillon per persoon (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.

Couscous wellen
3

Blus de tomatenpuree af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en meng goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot gebruik.

Tomaten roosteren
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten bij de aubergine in de oven.

Couscous afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?