Aubergine recepten
Op zoek naar recepten met aubergine? Er zijn vele lekkere recepten te vinden bij HelloFresh. Laat je inspireren door de aubergine recepten en zet de lekkerste gerechten op tafel.
Beste aubergine recepten van HelloFresh
Bekijk onze beste groente recepten
Aubergine recepten italiaans
Ontdek deze aubergine recepten met italiaanse stijl en laat je inspireren door HelloFreshAubergine recepten italiaans
Aubergine recepten voor in de oven
Ontdek deze aubergine recepten voor in de oven en laat je inspireren door HelloFreshAubergine recepten voor in de oven
Recepten met aubergine en courgette
Ontdek de recepten met aubergine en courgette en laat je inspireren door HelloFreshRecepten met aubergine en courgette
Aubergine salade recepten
Ontdek de aubergine salade recepten en laat je inspireren door HelloFreshAubergine salade recepten
Veelgestelde vragen over aubergine recepten
Welke kruiden en specerijen passen goed bij aubergine?
Bij aubergine passen veel verschillende kruiden en specerijen. Voorbeelden hiervan zijn basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, paprikapoeder en komijn. Als je basilicum toevoegt, voeg je een aromatische smaak toe. Oregano zorgt voor wat meer aardse en kruidige tonen. Tijm past goed bij de subtiele bitterheid van de aubergine, terwijl rozemarijn een heerlijk aroma afgeeft. Komijn voegt warmte en aardse smaken toe. Paprikapoeder is daarentegen mild pittig en zoet. Experimenteer zelf met de verschillende kruiden en specerijen om de perfecte combinatie te vinden voor jouw auberginegerechten.
Waarom wordt aubergine met zout bestrooid?
Aubergine wordt soms met zout bestrooid, om twee redenen. Ten eerste kan het zout helpen om de lichte bitterheid van aubergines te verminderen, aangezien zout ervoor zorgt dat vocht aan de groente wordt onttrokken. Ten tweede kan het zout helpen de textuur van de aubergine verbeteren, doordat overtollig vocht verwijderd wordt. Het is niet altijd noodzakelijk, maar als je de bitterheid wilt verminderen en de textuur wilt verbeteren, kun je ervoor kiezen om de aubergine met zout te bestrooien voordat je haar bereidt.
Kun je de schil van een aubergine eten?
Jazeker! De schil van een aubergine kan gegeten worden. De schil van de aubergine is dun, voedzaam en voegt kleur toe aan jouw gerechten. Het is belangrijk dat je de aubergine goed wast. Of je de schil wel of niet opeet, is afhankelijk van je eigen voorkeur, en van wat het recept aangeeft. Als je bijvoorbeeld auberginepuree wilt maken is het beter om de schil te verwijderen, zodat je een zachtere textuur krijgt. In ieder geval kan het geen kwaad om de schil te eten.
Wat is gezonder, courgette of aubergine?
Courgette en aubergine zijn gezonde groenten met elk hun eigen voedingsstoffen en voordelen. De courgette is rijk aan vitamine C en vezels, terwijl de aubergine weinig calorieën, maar wel anthocyaninen bevat. Beide groenten dragen bij aan een gezond dieet, door de mineralen en antioxidanten. Het is belangrijk om beide groenten op te nemen in een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon. Geniet van zowel courgette als aubergine als onderdeel van jouw gezonde voeding.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten