Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
¼
Tomatenpuree
125 gram
Rode cherrytomaten
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Voeg de auberginestukken toe aan de kom en meng door de kruidenolie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Bereid 175 ml bouillon per persoon (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.
Blus de tomatenpuree af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en meng goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot gebruik.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten mee met de aubergine in de oven.
Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?