Aubergine uit de oven met casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

90 gram

Casarecce

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2863 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.4 g
Eiwitten24 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/3 zakje Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Aubergineschotel bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Casarecce koken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.

Tip: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.