Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
2.5 gram
Vers basilicum
⅓ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
¼ stuk(s)
Courgette
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaat in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en courgette 4 - 5 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergine- en courgetteplakken ook grillen in plaats van bakken.
Meng in een kom de passata met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn, suiker en Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Leg vervolgens een laag tomaat en een laag courgette eroverheen. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Verdeel de pasta over de borden en schep de ovenschotel erop. Garneer met het verse basilicum.
Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.