Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes

met pittenrijst en verse munt

In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden steelt de aubergine de show. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid en een verrassende bite, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Ras el hanout

1 stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Granaatappel

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

85 gram

Basmatirijst

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3864 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout ten breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras el hanout–olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

Smaakmakers bereiden
2

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

Pitten bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rijst koken
4

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Mengen
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten, het grootste deel van de feta en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.