Auberginecurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginecurry met gele rijst

Auberginecurry met gele rijst

met kruidenyoghurt en cashewnoten

Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Passata

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3375 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten15.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en daarna in halve plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree 1 minuut. Voeg de rijst en per persoon: 1/2 tl gele currykruiden en 180 ml bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren. 

Bakken
3

Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige gember, het witte gedeelte van de bosui en de rode peper 1 minuut in de sesamolie. Voeg de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut verder. Voeg de aubergineplakken en overige knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten verder, of tot de aubergineplakken beginnen te kleuren.

Kruidenyoghurt maken
4

Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de koriander met de yoghurt. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de yoghurt en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Inkoken
5

Voeg de kokosmelk, passata, suiker en de overige bouillon toe aan de hapjespan met aubergine. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur tot middelmatig en laat 8 - 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst en curry in diepe borden. Serveer de kruidenyoghurt erover en garneer met de cashewstukjes, overige koriander en het groene gedeelte van de bosui. Knijp de overige limoen naar smaak uit boven de curry.