Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode biet
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
½ head
Botersla
250 gram
Ovenaardappelparten
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Suiker
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.
Kook de bieten in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de rode ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur, of tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan daarna van het vuur en houd apart tot gebruik.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Verwijder het plastic van het bakje met aardappelpartjes en leg het bakje op een ovenrooster met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak de laatste 10 minuten mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de wildzwijnburger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Strooi in de laatste minuut de geraspte cheddar op de burgers, zet het deksel op de pan en laat smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Leg op elk broodje 1 - 2 boterslablaadjes, enkele bietenplakjes en de ui.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Leg de wildzwijnburger met kaas op het brood. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de overige mayonaise.