Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Beetroot
1 piece
Brioche bun
(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)
1 piece
Wild boar burgers
(Contains Soy, Wheat, Mustard)
20 g
Mango chutney
(Contains Mustard)
½ piece
Red onion
½ piece
Tomato
½ head
Butter lettuce
250 g
Oven-ready potato wedges
1 piece
Egg
(Contains Egg)
2 slice
Bacon
25 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
25 g
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.
Kook de bieten in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de rode ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur, of tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan daarna van het vuur en houd apart tot gebruik.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Verwijder het plastic van het bakje met aardappelpartjes en leg het bakje op een ovenrooster met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak de laatste 10 minuten mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de wildzwijnburger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Strooi in de laatste minuut de geraspte cheddar op de burgers, zet het deksel op de pan en laat smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Leg op elk broodje 1 - 2 boterslablaadjes, enkele bietenplakjes en de ui.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Leg de wildzwijnburger met kaas op het brood. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de overige mayonaise.