Avocadotoast met serranoham en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Avocadotoast met serranoham en burrata

2 porties

Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee starten!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Avocado

80 gram

Serranoham

stuk(s)

Tomaat

bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Witte demi-baguette

gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Olijfolie

el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3273 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten63.2 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels9.4 g
Eiwitten32.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom een dressing van 2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout. Meng met de tomaat en het basilicum.
3
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
4
  • Verdeel de toasts over de borden.
  • Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.