Avocadotoast met serranoham en burrata

Avocadotoast met serranoham en burrata

2 porties

Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee starten!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

piece

Avocado

80 g

Serrano ham

piece

Tomato

bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

piece

White demi-baguette

g

Fresh basil

Not included in your delivery

teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

to taste

Olive oil

tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3273 kJ
Calories782 kcal
Fat42.6 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate63.2 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein32.6 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom een dressing van 2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout. Meng met de tomaat en het basilicum.
3
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
4
  • Verdeel de toasts over de borden.
  • Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.