Aziatische burger met zoete kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische burger met zoete kippendij

Aziatische burger met zoete kippendij

mango-salade, gomasio frietjes en limoenmayo

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Kippendijfilet

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Briochebroodje

¼ stuk(s)

Mango

25 gram

Taugé

10 gram

Cashewstukjes

25 gram

Zeewiersalade

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1145 kcal
Energie (kJ)4792 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers25 g
Vezels11.5 g
Eiwitten36 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng de kippendijfilet in een kom met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar plakjes komkommer per persoon en snijd de rest van de komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.

Tip: De komkommerplakjes gebruik je voor op de burger en de blokjes voor in de salade.

Salade voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan het andere helft 10 ml sojasaus per persoon toe.

Salade maken
4

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af. Meng in de saladekom de mango, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing. Garneer met de cashewstukjes.

Brioche beleggen
5

Snijd het briochebroodje open en verdeel de soja-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar plakjes zoetzure komkommer en 1 el zeewiersalade per persoon. Haal de frieten uit de oven en meng met de gomasio.

Serveren
6

Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de gomasio-frieten, limoenmayonaise en de mango-salade.