Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Kippendijfilet
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Briochebroodje
¼ stuk(s)
Mango
25 gram
Taugé
10 gram
Cashewstukjes
25 gram
Zeewiersalade
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng de kippendijfilet in een kom met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar plakjes komkommer per persoon en snijd de rest van de komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.
Tip: De komkommerplakjes gebruik je voor op de burger en de blokjes voor in de salade.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan het andere helft 10 ml sojasaus per persoon toe.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af. Meng in de saladekom de mango, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing. Garneer met de cashewstukjes.
Snijd het briochebroodje open en verdeel de soja-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar plakjes zoetzure komkommer en 1 el zeewiersalade per persoon. Haal de frieten uit de oven en meng met de gomasio.
Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de gomasio-frieten, limoenmayonaise en de mango-salade.