Aziatische burger met zoete kippendij
Aziatische burger met zoete kippendij

Aziatische burger met zoete kippendij

mango-salade, gomasio frietjes en limoenmayo

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Chicken thigh fillet

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

⅓ piece

[Persian] cucumber

50 g

Green beans

¼ piece

Lime

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Brioche bun

¼ piece

Mango

25 g

Beansprouts

10 g

Chopped cashews

25 g

Wakame

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1145 kcal
Energy (kJ)4792 kJ
Fat66 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate94 g
Sugar25 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein36 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng de kippendijfilet in een kom met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar plakjes komkommer per persoon en snijd de rest van de komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.

Tip: De komkommerplakjes gebruik je voor op de burger en de blokjes voor in de salade.

Salade voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan het andere helft 10 ml sojasaus per persoon toe.

Salade maken
4

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af. Meng in de saladekom de mango, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing. Garneer met de cashewstukjes.

Brioche beleggen
5

Snijd het briochebroodje open en verdeel de soja-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar plakjes zoetzure komkommer en 1 el zeewiersalade per persoon. Haal de frieten uit de oven en meng met de gomasio.

Serveren
6

Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de gomasio-frieten, limoenmayonaise en de mango-salade.