Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Speciaal ingrediënt in je box! Dit gehakt komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gekruid Oranjehoen kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2300 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten20.8 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels5.6 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.
Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de pinda’s. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Voeg de overige saus en rode peper naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.