Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Speciaal ingrediënt in je box! Dit gehakt komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Garlic

5 g

Ginger paste

½ piece

Onion

1 piece

[Persian] cucumber

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Seasoned Oranjehoen chicken mince

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2300 kJ
Calories550 kcal
Fat20.8 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate59.8 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein28.3 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.
Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de pinda’s. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Voeg de overige saus en rode peper naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.