Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

met verse udonnoedels en champignons

Jackfruit is de vleesvervanger van het moment! Onrijp imiteert hij vlees als geen ander - met een vlezige structuur, lekker om te marineren en vol belangrijke voedingsstoffen.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Jackfruit

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

125 gram

Champignons

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Cashewnoten

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)537 kcal
Energie (kJ)2247 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers24 g
Vezels5.8 g
Eiwitten15 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Vergiet
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Giet de jackfruit af in een vergiet en snijd in fijne reepjes. Voeg de gesneden jackfruit toe aan een kom.

Tip: Jackfruit heeft een lekkere bite en is daardoor een originele vervanging voor vlees of vis. Wist je dat Jackfruit daarnaast rijk is aan vezels en vitamine C?

Marineren
2

Meng in een andere kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember, knoflook, gomasio en 1/2 tl suiker per persoon. Meng 2/3 van dit mengsel met de jackfruit en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Groenten snijden
3

Snijd de champignons in plakken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte en snijd in dunne reepjes. Hak de cashewnoten grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Champignons zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 6 minuten. Voeg de jackfruit met marinade toe aan de champignons en roerbak het geheel 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.

Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de komkommer en puntpaprika door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de udonnoedels met jackfruit en champignons toe aan de saladekom. Schep de salade goed door en verdeel over de borden. Besprenkel naar smaak met de overige marinade en garneer met de cashewnoten en de rode peper (s).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Voeg voorzichtig naar smaak toe.