Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten
Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

met verse udonnoedels en champignons

Jackfruit is de vleesvervanger van het moment! Onrijp imiteert hij vlees als geen ander - met een vlezige structuur, lekker om te marineren en vol belangrijke voedingsstoffen.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Plant-Based
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

100 g

Jackfruit

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

125 g

Mushrooms

⅓ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Romano pepper

20 g

Cashews

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories537 kcal
Energy (kJ)2247 kJ
Fat24 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate62 g
Sugar24 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein15 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Colander
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Giet de jackfruit af in een vergiet en snijd in fijne reepjes. Voeg de gesneden jackfruit toe aan een kom.

Tip: Jackfruit heeft een lekkere bite en is daardoor een originele vervanging voor vlees of vis. Wist je dat Jackfruit daarnaast rijk is aan vezels en vitamine C?

Marineren
2

Meng in een andere kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember, knoflook, gomasio en 1/2 tl suiker per persoon. Meng 2/3 van dit mengsel met de jackfruit en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Groenten snijden
3

Snijd de champignons in plakken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte en snijd in dunne reepjes. Hak de cashewnoten grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Champignons zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 6 minuten. Voeg de jackfruit met marinade toe aan de champignons en roerbak het geheel 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.

Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de komkommer en puntpaprika door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de udonnoedels met jackfruit en champignons toe aan de saladekom. Schep de salade goed door en verdeel over de borden. Besprenkel naar smaak met de overige marinade en garneer met de cashewnoten en de rode peper (s).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Voeg voorzichtig naar smaak toe.