Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Met rode peper, cashewnoten en limoen

Deze Aziatische noedelsoep maak je in een handomdraai! Wij vinden de noedelsoep lekker met veel pit, maar mocht je hier niet van houden, dan kun je altijd minder rode peper toevoegen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Limoen

½ tl

Gemalen citroengras

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

60 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote pan
Steelpan

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de witte stelen apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de groene limoen uit.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, de paprika en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

Soep maken
4

Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan met deksel en breng aan de kook (zie tip). Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Ei pellen en snijden
5

Pel ondertussen de eieren en halveer ze.

Serveren
6

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Serveer de soep met de gehalveerde eieren en bestrooi met de cashewnoten.