Deze Aziatische noedelsoep maak je in een handomdraai! Wij vinden de noedelsoep lekker met veel pit, maar mocht je hier niet van houden, dan kun je altijd minder rode peper toevoegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paksoi
1 stuk(s)
Rode paprika
¼ stuk(s)
Limoen
½ tl
Gemalen citroengras
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
60 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
600 ml
Groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de witte stelen apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de groene limoen uit.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, de paprika en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.
Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan met deksel en breng aan de kook (zie tip). Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Pel ondertussen de eieren en halveer ze.
Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Serveer de soep met de gehalveerde eieren en bestrooi met de cashewnoten.