Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei
Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Aziatische heldere noedelsoep met paksoi en ei

Met rode peper, cashewnoten en limoen

Deze Aziatische noedelsoep maak je in een handomdraai! Wij vinden de noedelsoep lekker met veel pit, maar mocht je hier niet van houden, dan kun je altijd minder rode peper toevoegen.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

½ unit

Paksoi

1 unit

Rode paprika

¼ unit

Limoen

½ teaspoon

Gemalen citroengras

2 unit

Ei

(Contains Egg)

60 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

600 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2159 kJ
Calories516 kcal
Fat21 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate54 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber5 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Saucepan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de witte stelen apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de groene limoen uit.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, de paprika en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

Soep maken
4

Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan met deksel en breng aan de kook (zie tip). Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Ei pellen en snijden
5

Pel ondertussen de eieren en halveer ze.

Serveren
6

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Serveer de soep met de gehalveerde eieren en bestrooi met de cashewnoten.