Aziatische noedels met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

Met wokgroenten en gezouten pinda's

.

Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

200 gram

Oosterse groentemix

100 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

100 gram

Gekruid rundergehakt

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4148 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Bakken en mengen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.