Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom - proef jij ze allemaal terug?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
gram
Groentemix met wittekool
200 gram
Oosterse wokmix
200 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
10 ml
Sojasaus
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
120 gram
Oosters gekruid rundergehakt
5 gram
Gezouten pinda's
1 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.
Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.
Tip: Wist je dat Chinese kool uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur - voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.