Aziatische noedelsalade met gemarineerde biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Aziatische noedelsalade met gemarineerde biefstuk

met zoet-pittige dressing

Deze frisse salade met reepjes biefstuk is makkelijk om te maken en zit bovendien bomvol smaak!

Allergenen :
Selderij
Vis
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Brede rijstnoedels

90 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

20 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

30 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1694 kJ
Energie (kcal)405 kcal
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten47.6 g
waarvan suikers2.5 g
Vezels3.7 g
Eiwitten21.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen (zie Tip).
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. 
  • Halveer de komkommer en snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip).
  • Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

3
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een saladekom. Snijd de andere helft in partjes. 
  • Voeg de vissaus en de mix van rode peper, knoflook en gember toe aan de saladekom. Meng goed met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de gekookte noedels, komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.
4
  • Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken.
  • Verdeel de noedelsalade over diepe kommen en leg de reepjes biefstuk erbovenop.
  • Garneer met de verse kruiden, pinda's en limoenpartjes.