Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Speklap
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Verse bladpeterselie
400 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Snijd de speklapjes in reepjes en bak de speklapjes 4 - 8 minuten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan en fruit de verse gember, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.Bereid ondertussen de bouillon.
Tip: Tip 1: Extra snel? Kook water in een waterkoker, schenk in een maatbeker en meng het bouillonblokje hierin.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 200 ml bouillon en voeg daar 200 ml kokend water aan toe. Spoel ook de noedels goed af.
Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de soeppan en bak 2 minuten. Blus af met de groentebouillon en Vietnamese saus. Voeg de verse udonnoedels toe, breng aan de kook en kook 4 minuten.
Voeg de ketjap toe aan de speklapjes en bak nog 2 minuten, of totdat het stroperig wordt. Snijd de bladpeterselie grof.
Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.
Serveer de noedelsoep in diepe kommen en leg de speklapreepjes erop. Garneer met de verse bladpeterselie.