Aziatische noedelsoep met speklapreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

met paddenstoelenbouillon en verse udonnoedels

Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Speklap

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

400 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)733 kcal
Energie (kJ)3067 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers8 g
Vezels3.9 g
Eiwitten30 g
Zout7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Soeppan

Instructies

Bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Snijd de speklapjes in reepjes en bak de speklapjes 4 - 8 minuten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan en fruit de verse gember, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.Bereid ondertussen de bouillon.

Tip: Tip 1: Extra snel? Kook water in een waterkoker, schenk in een maatbeker en meng het bouillonblokje hierin.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 200 ml bouillon en voeg daar 200 ml kokend water aan toe. Spoel ook de noedels goed af.

Soep koken
2

Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de soeppan en bak 2 minuten. Blus af met de groentebouillon en Vietnamese saus. Voeg de verse udonnoedels toe, breng aan de kook en kook 4 minuten.

Op smaak maken
3

Voeg de ketjap toe aan de speklapjes en bak nog 2 minuten, of totdat het stroperig wordt. Snijd de bladpeterselie grof.

Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.

Serveren
4

Serveer de noedelsoep in diepe kommen en leg de speklapreepjes erop. Garneer met de verse bladpeterselie.