Aziatische noedelsoep met speklapreepjes
Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

met paddenstoelenbouillon en verse udonnoedels

Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!

Allergens:
Soy
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork belly

10 g

Garlic-ginger-chili mix

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories733 kcal
Energy (kJ)3067 kJ
Fat49 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate43 g
Sugar8 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein30 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Soup pan

Cooking Steps

Bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Snijd de speklapjes in reepjes en bak de speklapjes 4 - 8 minuten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan en fruit de verse gember, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.Bereid ondertussen de bouillon.

Tip: Tip 1: Extra snel? Kook water in een waterkoker, schenk in een maatbeker en meng het bouillonblokje hierin.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 200 ml bouillon en voeg daar 200 ml kokend water aan toe. Spoel ook de noedels goed af.

Soep koken
2

Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de soeppan en bak 2 minuten. Blus af met de groentebouillon en Vietnamese saus. Voeg de verse udonnoedels toe, breng aan de kook en kook 4 minuten.

Op smaak maken
3

Voeg de ketjap toe aan de speklapjes en bak nog 2 minuten, of totdat het stroperig wordt. Snijd de bladpeterselie grof.

Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.

Serveren
4

Serveer de noedelsoep in diepe kommen en leg de speklapreepjes erop. Garneer met de verse bladpeterselie.