Voor deze Aziatische noedelsoep maak je zelf een paddenstoelenbouillon met gember, rode peper en knoflook - wij hebben ze vast voor je gesneden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Pork belly
10 g
Garlic-ginger-chili mix
175 g
Pre-cut mushroom mix
½ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
5 g
Fresh flat leaf parsley
400 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Snijd de speklapjes in reepjes en bak de speklapjes 4 - 8 minuten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan en fruit de verse gember, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur.Bereid ondertussen de bouillon.
Tip: Tip 1: Extra snel? Kook water in een waterkoker, schenk in een maatbeker en meng het bouillonblokje hierin.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 200 ml bouillon en voeg daar 200 ml kokend water aan toe. Spoel ook de noedels goed af.
Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de soeppan en bak 2 minuten. Blus af met de groentebouillon en Vietnamese saus. Voeg de verse udonnoedels toe, breng aan de kook en kook 4 minuten.
Voeg de ketjap toe aan de speklapjes en bak nog 2 minuten, of totdat het stroperig wordt. Snijd de bladpeterselie grof.
Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.
Serveer de noedelsoep in diepe kommen en leg de speklapreepjes erop. Garneer met de verse bladpeterselie.