Aziatische stijl stir-fry met garnalen, kip en rijstnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische stijl stir-fry met garnalen, kip en rijstnoedels

Aziatische stijl stir-fry met garnalen, kip en rijstnoedels

met taugé, zoetzure komkommer, pinda's en koriander

Deze week reis je door de keuken van Thailand. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen :
Schaaldieren
Vis
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Brede rijstnoedels

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Kippendijreepjes

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Taugé

½ stuk(s)

Groene paprika

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Sambal

2.25 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3952 kJ
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.7 g
Eiwitten38.2 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe, meng door en bewaar apart. Snijd de ui in halve ringen. Snijd paprika in smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn.

Saus maken
2

Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl honing en 1 tl sambal. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus, vissaus, zwarte-bonenpasta en overige knoflook met per persoon: 1 tl zoetzure saus van de komkommer en 1 1/2 el zonnebloemolie.

Kip bakken
3

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendijreepjes 4 - 5 minuten.

Noedels koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 4 – 5 minuten. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en doe terug in de pan. Meng met 1/4 el zonnebloemolie per persoon om plakken te voorkomen. 

Groenten bakken
5

Voeg de ui en paprika toe aan de pan met de kippendijreepjes en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak nog 3 minuten. Voeg de noedels en 2 el water per persoon toe aan de hapjespan en meng met de groenten, kip en garnalen. Verhit het geheel nog 1 - 2 minuten en voeg vervolgens 3/4 van de saus toe. Meng goed. 

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de taugé, pinda's, koriander en zoetzure komkommer. Verdeel de overige saus eroverheen.