Deze week reis je door de keuken van Thailand. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
[Persian] cucumber
100 g
Rice noodles
120 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
50 g
Chicken thigh strips
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
15 g
Black bean paste
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
50 g
Beansprouts
½ piece
Green bell pepper
10 g
Salted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 teaspoon
Sambal
2.25 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe, meng door en bewaar apart. Snijd de ui in halve ringen. Snijd paprika in smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn.
Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl honing en 1 tl sambal. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus, vissaus, zwarte-bonenpasta en overige knoflook met per persoon: 1 tl zoetzure saus van de komkommer en 1 1/2 el zonnebloemolie.
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendijreepjes 4 - 5 minuten.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 4 – 5 minuten. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en doe terug in de pan. Meng met 1/4 el zonnebloemolie per persoon om plakken te voorkomen.
Voeg de ui en paprika toe aan de pan met de kippendijreepjes en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak nog 3 minuten. Voeg de noedels en 2 el water per persoon toe aan de hapjespan en meng met de groenten, kip en garnalen. Verhit het geheel nog 1 - 2 minuten en voeg vervolgens 3/4 van de saus toe. Meng goed.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de taugé, pinda's, koriander en zoetzure komkommer. Verdeel de overige saus eroverheen.