Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

met amchoi, spitskool en gezouten pinda's

De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, het is familie van de mosterdplant!

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Amchoi

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Water

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten31.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de benodigde hoeveelheid sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. 
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de amchoi, de spitskool en de overige gember, knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 - 3 minuten.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Saus toevoegen
3
  • Voeg de gehaktballetjes, bulgogisaus, water en de overige sesamolie toe aan de wok of hapjespan met de groenten. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. 
  • Verdeel de stir-fry over de rijst.
  • Garneer met de pinda's en 1 citroenpartje per persoon.