Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

met paksoi, wittekool en gezouten pinda's

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Gesneden wittekool

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

2 el

Water voor saus

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9.7 g
Eiwitten30.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. 
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de paksoi, Koreaanse kruiden, de wittekool en de overige gember, knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 - 3 minuten.
Saus toevoegen
3
  • Voeg de gehaktballetjes, bulgogisaus, het water en de overige sesamolie toe aan de wok of hapjespan met de groenten. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. 
  • Verdeel de stir-fry over de rijst.
  • Garneer met de pinda's en 1 citroenpartje per persoon.