Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise

Surf & Turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is populair in landen als Amerika, Canada en Australië met als klassieker filet mignon met kreeft.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Panko paneermeel

75 gram

Jasmijnrijst

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

130 gram

Grote garnalen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1284 kcal
Energie (kJ)5371 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten132 g
waarvan suikers22 g
Vezels4.5 g
Eiwitten57 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Bord
Schuimspaan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.

Kippendij paneren
2

Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko. Snijd de kippendijfilet in reepjes van 1 - 2 cm breed en roer door de mayonaise. Haal vervolgens de reepjes door de panko. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.

Garnalen bakken
3

Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus. Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed. Bak 8 - 10 minuten in de oven of totdat de garnalen gaar zijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en zet apart. Schep af en toe om.

Kip frituren
4

Vul de bodem van een koekenpan met zonnebloemolie en verhit. Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant of tot de kip gaar en goudbruin is. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie, zodat je de kip goed kunt frituren.

Paddenstoelen bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui samen met de gemende paddenstoelen 6 - 8 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus toe aan, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Meng in een kleine kom de overige chilisaus met de overige mayonaise.

Serveren
6

Serveer de komkommer, gebakken paddestoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal op aparte schalen. Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes. Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met gomasio en de overige bosui. Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.