Surf & Turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is populair in landen als Amerika, Canada en Australië met als klassieker filet mignon met kreeft.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1.32 piece
Scallions
¼ piece
[Persian] cucumber
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
2 piece
Chicken thigh fillet
25 g
Panko breadcrumbs
75 g
Jasmine rice
175 g
Pre-cut mushroom mix
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
130 g
Jumbo shrimp
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sugar
1.5 tablespoon
White wine vinegar
2 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko. Snijd de kippendijfilet in reepjes van 1 - 2 cm breed en roer door de mayonaise. Haal vervolgens de reepjes door de panko. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.
Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus. Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed. Bak 8 - 10 minuten in de oven of totdat de garnalen gaar zijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en zet apart. Schep af en toe om.
Vul de bodem van een koekenpan met zonnebloemolie en verhit. Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant of tot de kip gaar en goudbruin is. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie, zodat je de kip goed kunt frituren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui samen met de gemende paddenstoelen 6 - 8 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus toe aan, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Meng in een kleine kom de overige chilisaus met de overige mayonaise.
Serveer de komkommer, gebakken paddestoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal op aparte schalen. Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes. Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met gomasio en de overige bosui. Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.